Ostimme torilta ison kurpitsan ja siitä sai keksiä kaikenlaista tekemistä. Kaavin kurpitsan sisuksen irti ja paahdoin kaiken sisustan ensin uunissa kypsäksi ja soseutin sitten. Käytin sosetta kurpitsasosekeittoon, kurpitsapiirakkaan, kurpitsateeleipiin ja amerikkalaisiin kurpitsamuffineihin. Kurpitsaa käytetään Suomessa mielestäni aika vähän, mutta jos sitä lähiviljelijältä tai kotipihasta löytyy, niin se on kyllä monipuolinen raaka-aine. Siitä saa paljon muutakin kuin kurpitsapikkelssiä, joka ei tunnu olevan oikein kenenkään suosikki.
Tässäpä siis kurpitsateeleipien ohje. Kasvis- ja hedelmäsoseet sopivat hyivn leivonnaisiin ja lisäävät niiden mehukkuutta. Kurpitsasose on mietoa, mutta tuo hauskaa väriä näihin leipäsiin, jotka maistuvat uunituoreina keittojen kaverina tai paahdettuna iltateen seurana. Splettijauhot voi korvata vehnäjauhoilla.
Kurpitsateeleivät (12 kpl)
2 dl kaurahiutaleita
2 dl spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3 dl kurpitsasosetta (itsetehtyä)
½ dl rypsiöljyä ja sulatettua rasvaa
1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
2. Lisää kurpitsasose ja öljy ja sekoita juuri ja juuri sekaisin.
3. Jaa taikina pellille leivinpaperin päälle 12 osaan ja taputtele jauhotetuin käsin vajaan sentin paksuisiksi leipäsiksi.
4. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti
Hei! Olisi hauskaa, jos jättäisit käynnistäsi jäljen :)