Reippaan ruokaisa Nyhzzan salaatti eli nyhtökauralla vahvistettu vegaaninen Nizzan salaatti. Hyvää! 😋 Alkuperäinen idea Nyhtökaura-reseptikirjasta, tässä minun versioni.

Nyhzzan salaatti 4 annosta

Marinoitu punasipuli:
1 punasipuli
½ dl punaviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
mustapippuria myllystä

vinaigrette
½ dl rypsiöljyä
2 rkl omenaviinietikka
ripaus sokeria
suolaa
(mustapippuria myllystä)
tuoretta persiljaa/ ruohosipulia/ tilliä

1 pkt Nyhtökaura Tomaattia
4 -6 keitettyä  uutta perunaa
½ kurkku
2 tomaattia
marinoitua punasipulia
kotimaista jäävuorisalaatta tms.
(löysin myös ruotsalaisen salaattiseoksen, jossa mm. rucolaa)

Paista nyhtökauraa pannulla öljyssä hieman rapeaksi. Jätä sivuun jäähtymään.
Kuori punasipulit ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Mittaa etikka, sokeri ja suola, pippuri ja öljy kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää sipulit joukkoon.
Sekoita kaikki salaatinkastikkeen ainekset keskenään. Lohko perunat ja nosta perunat marinoitumaan kastikkeeseen.
Pilko salaatinlehdet, kurkut ja tomaatit. Kasaa salaatti tarjoilulautaselle, nostele päälle perunoita, nyhtökauraa ja marinoitua sipulia ja valuta päälle astioista loput kastikkeet.

Kommentit