Pinaattiletut


Pinaattiletut on sellainen perusvarma hätävararuoka, joka maistuu aina, kun ideat loppuu tai tarvitaan jotain simppeliä suht vähistä raaka-aineista. Niitä saa tehtyä ympäri vuoden, ja keväällä voi hyödyntää villivihanneksia ja silputa lettuhin esimerkiksi nokkosta ja vuohenputkea. Parhaat pinaattiletut syntyvät mielestäni valurautaisella lettupannulla ja niiden kaveriksi on saatava puolukkahilloa. Lisäkkeeksi sopivat esimerkiksi keitetyt perunat ja coleslaw.

Reseptissä on käytetty spelttijauhoja, mutta toki myös tavalliset vehnäjauhot käyvät.

Pinaattiletut (n. 25 pikkulettua)

4 ½ dl kauramaitoa (puolet vettä halutessasi)
2 ½ dl spelttijauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 pss (150g) kotimaista pakastepinaattia

1. Sekoita kulhossa jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola.
2. Lisää kauramaitoa koko ajan sekoittaen.
3. Lisää sekaan jäiset pinaattikuutiot ja anna taikinan turvota huoneenlämmössä, kunees pinaatti on sulanut. Sekoita tasaiseksi.
4. Paita pannulla öljyssä kullanruskeit lettuja.

Kommentit