Varhaiskaalipaistos


Kaali on upea kotimainen raaka-aine. Siitä saa paistosta, laatikoita, kääryleitä, raastesalaatteja, marinoituja kaalisalaatteja, hapankaalia, sitä voi lisätä suikaleena keittoihin, lasagneen tai uunipataan ja sitä voi grillata lohkoina tai rouskuttaa ihan sellaisenaan.

Varhaiskaalipaistos on nopea arkiruoka, jossa kaalin maku on huomattavasti raikkaampi ja rapsakampi kuin vaikkapa kaalilaatikossa. Paistoksen seuraksi tarjotaan uusia perunoita, kesäkurpitsatsatsikia ja puolukkahilloa. Tsatsiki kannattaa valmistaa aluksi, jotta se ehtii hieman maustua.

Lisäsin paistokseen myös omatekoista härkisseosta (resepti tulossa). Härkistä voi ostaa käyttövalmiina myös kaupan kylmähyllystä. Vaihtoehtoisesti paistoksen sekaan voi lisätä kypsennettyä härkäpapurouhetta tai vaikka kotimaista hernetempeä.

Varhaiskaalipaistos (4 ann.)

1 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
10 cm pätkä purjoa
700 g varhaiskaalta
suolaa, mustapippuria

250 g omatekoista tai kaupan härkistä

1. Kuullota valkosipulia ja purjoa hetki pannulla öljyssä.
2. Lisää ohueksi suikaloitu varhaiskaali ja paistele, kunnes kaali muuttuu hieman läpikuultavaksi ja saa hieman väriäkin.
3. Paista härkistä pannulla hieman rapeaksi ja lisää se kaalin joukkoon.
4. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Kesäkurpitsatsatsiki

150 g Oatlyn IMat fraiche- kauraranskankermaa
1 valkosipulinkynsi
10 cm pätkä kesäkurpitsaa
suolaa ja muistapippuria
10 lehteä tuoretta minttua
(ripaus sokeria)

1. Raasta valkosipuli ja lisää se kauraranskankerman sekaan.
2. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja purista siitä käsin ylimääräinen neste pois. Lisää raaste ranskankerman sekaan.
3. Mausta suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla mintulla. Tarvittaessa lisää ripaus sokeria. Anna tekeytyä hetki kylmässä.





Kommentit