Säilykekesäkurpitsat eli maustekurkut kesäkurpitsasta


Kesäkurpitsaa on tänä vuonna ollut kaupoissa hurjasti tarjolla edulliseen hintaan. Niinpä päätin tehdä niistä maustekurkun tapaisia säilykeviipaleita. Olen etikkasäilykkeiden ystävä ja nämäkin maistuvat tosi hyviltä!

Säilykekesäkurpitsat

2,5 kg pieniä kesäkurpitsoja
punasipuli
3 valkosipulinkynttä
tuoretta tilliä oksina
3 - 5 mustaherukanlehteä
1,5 litraa vettä
7 dl väkiviinaetikkaa
4 dl sokeria
3 rkl suolaa
1,5 rkl sinapinsiemeniä
1 rkl valkopippureita

1. Pese säilyketölkit (tilavuus yhteensä 4-5 l) tarkasti. Nosta ne uuniin ilman kansia tai mitään muoviosia ja kuumenna sadassa asteessa noin vartin verran.
2. Valmista liemi. Mittaa kattilaan vesi, väkiviinaetikka, sokeri, suola, sinapinsiemenet ja valkopippurit. Kiehuta liemi ja jätä jäähtymään.
2. Pese kesäkurpitsat huolellisesti. Viipaloi ne reilun puolen sentin viipaleiksi. Viipaloi myös sipuli ja halkaise valkosipulinkynnet.
3. Täytä kuumennetut säilyketölkit lähes piripintaan kesäkurpitsalla ja sipulilla, lisää mausteeksi myös tilliä ja mustaherukanlehtiä. Kaada hieman jäähtynyt liemi varovasti tölkkeihin ja paina kesäkurpitsat kokonaan liemen sekaan.
4. Sulje kannet huolellisesti ja nosta tölkit kylmään maustumaan 10-14 päiväksi. Sitten ne ovat käyttövalmiita.

Kommentit