Klassikko: omenapaistos




Omenapaistos, ja paistokset yleensäkin, ovat klassikkoja parista syystä: ne ovat helppoja ja maukkaita. Tätä paistosta teen usein raparperista, mutta näin omena-aikaan tähän saa mukavasti upotettua pihan omenoita.


Paistos on helppo tehdä myös gluteenittomana, käyttämällä gluteenitonta jauhoseosta ja gluteenittomia kaurahiutaleita.

Omenapaistos

n. 400 g omenapaloja
1 rkl sokeria
1 tl ceyloninikanelia

100 g rasvaa
1 dl sokeria
2 ½ dl kaurahiutaleita
1 dl vehnä/speltti - tai kaurajauhoja

1. Levitä pilkotut omenapalat vuoan pohjalle ja ripottele päälle kanelia ja sokeria.
2. Tee pehmeästä rasvasta, sokerista, kaurahiutaleista ja jauhoista murumainen seos. Levitä se omenapalojen päälle.
3. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa hieman kaunista väriä.
4. Tarjoa jäätelön tai kauravaniljakastikkeen kera.


Kommentit