Kasvis-spelttipata


Spelttirisottohelmi on hyvä kotimainen vaihtoehto riisille ja mitäpä muutakaan siitä voisi ensimmäiseksi tehdä, kuin risottoa. Tässä reseptissä ensin keitetään risottomainen pohja, johon sitten lopuksi lisätään pannulla paistettuja kauden kasviksia.

Spelttirisottohelmi on hieman hidas kypsymään, ja siihen jää riisiä enemmän purutuntumaa, mutta maku on mukavan pähkinäinen.

Myöhemmin syksyllä tähän ruokaan voisi laittaa uunipaahdettuja juureksia ja metsäsieniä. Myös erilaiset kaalit sekä härkis sopii tähän pataan. Lisukkeeksi suosittelen jotain kevyesti hapokasta, esimerkiksi mummon kurkkuja, omena-kyssäkaaliraastetta, coleslawta tai etikkapunajuuria.

Kasvis-spelttipata (3 ann.)

1 rkl öljyä
1 pieni sipuli tai pari kevätsipulia
1 valkosipulinkynsi
2 dl spelttirisottohelmiä
6 dl vettä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
½ palsternakka
1 porkkana
1 pieni kotimainen paprika

½ kesäkurpitsa
6 tuoretta herkkusientä
1 - 2 dl tuoreita herneitä
½ dl kevätsipulin vartta tai ruohosipulia hienonnettuna
lehtipersiljaa

1. Lämmitä öljy pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetki.
2. Lisää sitten kuutioidut juurekset ja pilkottu paprika sekä spelttirisottohelmet. Kuullota vielä hetki.
3. Lisää sitten vesi ja suola sekä hieman mustapippuria ja anna risottopohjan kiehua hiljalleen kypsäksi, noin 45 minuuttia.
4. Pilko sillä välin kesäkurpitsat puolikuiksi ja herkkusienet viipaleiksi. Paista niihin pannulla kaunis väri. Lisää kasvikset risottopohjaan. Lisää myös sipulinvarret ja tuoreet herneet sekä hieman persiljaa.





Kommentit